30 Juni

Har kommit in på Barn och Fritid i Gällivare. Väntar spänt på beskedet från Öjebyn, de är ju dit jag vill och med mina betyg tror jag att de verkligen går eftersom de brukar vara ganska lågt på naturbruks om jag inte misstagit mig helt.

Mamma och Jag la in en jätte order på Ellos nyss, en hel drös med kläder till lillsiss. Hon växer som en tok och är snart större än mig. Själv beställde jag leggins och 2 stickade myströjor till hösten. Vi är ju snart där också.

Nu ska jag runda av innan de börjar mullra.

29 juni

Sprang på stan idag för att köpa utställningskoppel och andra hundprylar, de börjar dra ihop sig den 11 juli blir de våran första utställning. De känns lite pirrigt. Har aldrig varit på en enda hundutsällning och jag vill att de ska gå bra. Men de tvivlar jag på. Men nu blir de hårdträning de två sista veckorna. Vi ska stå skit snygggt och springa som gudar *HOST* Iriz ska då de förhoppningsvis.

Nu ska jag baka Cookies! :D

Midsommar

Jag har haft en riktigt härlig midsommar. Vi hade super varmt på fredagen, visade Andreas Övertorneå och så fick han träffa släkten och så åt vi super god mat. Fast saknade jordgubbarna, men men köper inte en låda för 50 spänn när dom i fråga är helt torra. Tyvärr så blev jag sjuk pga alla myggbett. Får alltid feber och mår piss. Så jag sov mest hela lördagen (vilket inte gjorde nått då de åskade). Vi fick iaf vila upp oss vilket Andreas i synnerhet behövde.

Hoppas att ni också haft en bra midsommar :)

Rensning

Har tagit bort några inlägg här i bloggen, sånt jag inte tycker passar in längre. :) Så ni inte funderar på var dom "tog vägen". Haha


Värme, sol och midsommar.

Härligt med fint väder! Äntligen har värmen nått lilla Gällivare.
Idag har vi bara myst jag och Iriz. Blev en promenad i solen och sedan slapp på balkongen med en bra bok och en sovande hund.
Ska snart börja packa och fixa lite i fall att de blir att åka till Kannusjärvi redan i kväll annars åker vi tidigt i morgon. Beror på när Andreas är färdig från jobbet. Hoppas på att vi hinner så får vi "natt" basta och sedan sova ut de tror jag behövs :)


23 juni

Egentligen skulle jag ha klivit upp halv 9, var lite trött så de blev 12 istället.

Ska och lämna Iriz urinprov om ca 1 timme. Ska gå till vetrinärstationen, hoppas att jag hittar genom alla villakvarter. Är ganska duktig på att vimsa bort mig.

Men att ta de där urinprovet är inte de lättaste.. Men ska skjuta skålen under hunden när dom kissar. Jo de fixade jag super bra, sen hoppade en liten Iriz som ville kolla va de var för lustig skål matte höll i. Swoosh.. så var halva de provet borta. Får hoppas att de går iaf fast de inte är så mycket.

Nu ska jag laga frunch.. tror jag ska äta pasta igen :)


Malte när vi hämtade honom, lånar ännu mammas dator då en viss fröken tuggat på min laddare.

Bilder

Kollar igenom mammas bilder och hittade lite gobitar ;)


Andreas i Augusti förra sommaren, sötast som vanligt.


Rebecca, Ulli och Edvin på kräftskiva i Kannus förra sommaren


Här spelar vi loppspelet i julas på Gotland.

Nybadad jätte liten Iriz 2 ½ månad skulle jag tro.

Knas

Usch, att det ska regna hela tiden. Hunden vill inte vara ute, tror inte hon gillar att bli blöt. Annars så är hon just nu ovanligt "mammig" och knasig. Hon följer mig överallt och förstår inte enkla kommandon som sitt ens.
Pip och gnäll är de enda man hör från henne. Hon ska ha uppmärksamhet precis hela tiden. Pussas, sätter sig i knät, kraffsar på mig m.m Jag misstänker att hon ska börja löpa.



Liten Iriz :)

Sjuk hund.

Iriz har fått urinvägsinfektion igen, idag hittade de en ny. Hon fick en tablett iaf sen kollar jag på bipacksedeln och ser att hundar under 8 månade inte bör äta de pga att de kan stoppa växandet. Man bara vafan? kollar dom inte ens sånt? Tänker dom ge de till Iriz som bara är 6 månader och ska växa massa till? Så pappa ringde och kollade upp de. Nu ska hon bara få äta de fram till onsdag istället för 2 veckor. Vilken tur att jag såg de.
På onsdag ska vi lämna nytt urinprov och se om infektionen lagt sig annars ska provet skickas till labb för vidare analys.

Det bör ont i hjärtat och jag känner mig maktlös. Iriz är ju min lilla skatt.


Tävling hos Inkclub



Är med och tävlar på inkclub.com om en resa, så jag gjorde denna bild. Dock tror jag inte att jag vinner men för skojsskulls så :) Annars så tyckte jag den blev ganska söt.

17 Juni

Jag och Iriz har vänt på dygnet , allvarligt jag vaknade nyss dock somnade jag vid 3.. men Iriz hon somnade 1 tror jag och sover ännu... Slö hund, hon tänker nog bli mega stor, för de helt otroligt vad hon sover.

Idag kommer Andreas hem så då slipper vi vara ensama längre. Skönt! Ledsen att säga de Iriz men så kul är du inte när du bara sover hela tiden.

Verkar som att vädret är ganska bra, ska vänta på att skrutt vaknar så blir de promenad, finns de något bättre än promenader? Tror inte de

Nu börjar de röra sig i bädden, bäst att springa då.

.


Hemma

Jag kommer vara hemma i princip hela sommaren, dock har jag valt Iriz själv så de gör mig inte så mycket egentligen. Mamma jobbar hela sommaren så ingen kan passa henne så ingen Festival i sommar för min del, vilket suger ganska hårt. Men ja, som sagt hon är mitt eget val och jag skippar hellre 1000 chanser att göra nått roligt än är utan henne.

Dock den enda möjliga veckan som mamma är ledig och jag hade kunnat göra något går inte heller för att man jämt måste passa upp på andra eller iaf Andreas. Så jag funderar starkt på att åka själv ner till stockholm några dagar för att träffa syster. Får se helt enkelt.


Pizza

Bjuder på mer bilder, här är när jag och Ante käkar pizza i Piteå. De var minst första pizza på 3 månader. Sjukt gott. Fast jag tror jag håller mig till att äta de sällan, mådde hyfsat illa efteråt av allt fett.







Close up

Andreas verkar gilla att ta närbilder på mig, helst när jag tokar mig. Bjuder på mig själv lite.. kan lova att jag minst har 20 st till eller något.. Andreas, du ska ha smisk





En helg i Piteå

Har haft världen bästa helg. Älsklingen och jag åkte till Piteå efter avslutningsfikat och efter att jag fått presenter. Under helgen bodde vi på Fåröcamping i Micke och Annkis husvagn.
Sjukt mysigt fast en aning varmt, var längesen jag bodde i husvangn sist.
 Vi kom ganska sent på fredagkväll så vi gjorde inget speciellt bara var tillsammans, eller jo vi var och tittade på skolan i Öjebyn. Under lördagen shoppade vi och badade på äventysbadet. Lyckades göra av med 1600.. Bra där Annelie. Vi avslutade våran "mini semster" med att shoppa i Luleå på söndagen och att sitta i solen och käka kulglass. Men de bästa med hela helgen var att vi fick vara helt ensama, vilket vi inte varit sen Iriz kom in i våra liv.



Den röda rosen fick jag av skolan och den rosa är från Andreas familj + att jag fick 300 kr av dom.

Fick dom har blommorna av Andreas + pengar (tänker inte säga hur mycket, men för mycket iaf) Han är för söt, jag får aldrig betala för mig själv. Fast jag säger att jag vill. Är väl bara att tacka och ta emot antar jag. Andreas jag lovar dig att den dagen jag själv tjänar pengar så ska jag bjuda dig på en massa ;)
Fick också 300 kr av Bosse och Mammas presenter hade jag redan fått tidigare.

Imorgon

Imorgon är det bal, shiit va läskigt. Har fortfarande en massa att fixa känns det som. Tror att jag måste stiga upp vid 10 eller något så jag hinner med allt. Känner mig iaf sjukt nöjd med klänning, skor ja allt. Sen får vi se slutresultatet hur de blir imorgon. Men jag tror de blir super :) 

* 15.00 ska jag göra baluppsättningen (har inte alls någon aning hur)
* ca. 16.00 ska Jag och Malin studiofotas :) kul med riktigt fina bilder.

Va jag längtar! Ska bli så kul att kolla på alla som klätt upp sig. Alla brukar vara så fina och extra fint blir de väl när de är 94:ornas tur hahaa ;) Hade egentligen tänk att kolla studentbalen idag då det är många som jag känner som går ut. Men eftersom jag har feber och hosta + att jag är så upptagen med mitt eget så har jag inte tid. :/

Har ändå varit duktig och provat ut/filat klar lösnaglarna, klippt lösögonfransarna och resten av kvällen ska jag ägna till att se hur jag ska ha sminket.



Bjuder på en bild från Göteborg

10 fina saker med min Andreas

10 fina saker med min pojkvän

1. Att jag kan ringa honom när som helst och att han alltid vill prata.
2. Att han alltid ställt upp för mig redan innan vi blev tillsammans, när en annan svek så fanns han där.
3. Att han varje dag berättar hur mycket han tycker om mig.
4. Att han rodnar och blir blyg när jag säger fina saker till honom.
5. När han säger att han älskar mig och jag säger samma sak tillbak. Att han då ler så han lyser upp hela världen.
6. Att han saknar mig när vi är ifrån varandra, och att han kramar mig så hårt så hårt och luktar mig i håret när vi ses.
7. Att hans leende är så underbart att han gör mig helt svag i knäna.
8. Att han får mig att skratta mer än någon annan.
9. När han lyssnar på alla mina tokigheter och har bra svar på det mesta.
10. Att han säger saker som Annelie va du är prillig och jag inser att han är lika knasig som jag.



Skolavslutning/flytta

Oj vilken bloggtorka jag haft.

På fredag går jag ut nian och på torsdag är de "bal" och rödamattan som gäller ;) Känner mig sjukt pepp, helt fantastiskt att de jag väntat på så länge nu äntligen sker. Dock pirrar de lite i magen, jag ska nu faktiskt göra något vettigt av mitt liv. Jag ska flytta, helt ensam. Det känns stort och läskigt eller ja, de är inte säkert ännu att de blir av måste vänta på intagnigarna som kommer runt vecka 25-26 i think.

Jag vet inte om jag kommer gråta på skolavslutningen, verkar som att alla känner som att dom kommer göra de. Antagligen kommer jag böla för att alla andra gör de.
 
Kommer sakna mina tjejor så mycket om vi flyttar (för olli är det säkert). Sandra och Malin flyttar ju till kiruna och Olli till Luleå. Förhoppningsvis så kommer vi två att träffas ofta då det inte är så långt mellan Öjebyn och Luleå.



RSS 2.0